X
تبلیغات
آموزش الکترونیک و رباتیک و دانلود پروژه - دانلود پروژه های صد درصد تست شده به زبان سی (C) و بیسیک (Basic) و پروژه های غیر میکرو کنترلری
Learning Electronic & Robotic & Download Electronic Projects
رمز همه ی فایلها : beygielectronic با حروف کوچک می باشد (باید کلید Caps Lock خاموش باشد)

 

فرکانس متر بدون میکروکنترلر مدل 1

در این شمارنده از آی سی 74107 به عنوان فیلیپ فلاپ JK استفاده شده است به طوری که به پایه ی کلاک اولین فیلیپ فلاپ پالس ساعتی که می خواهیم فرکانس آن را بدانیم متصل می شود (این پالس ساعت توسط آی سی 40106 که یک Not می باشد و خروجی اشمیت تریگر دارد ساخته می شود که در ادامه بررسی خواهد شد).

این فیلیپ فلاپها به صورت شمارنده ی صعودی آسنکرون عمل می کنند یعنی خروجی هر فیلیپ فلاپ به ورودی پالس ساعت متصل است (بجز فیلیپ فلاپ اولی) همچنین می خواستیم با JK فیلیپ فلاپ شمارنده بسازیم بنابراین ناچاریم از D-FF یا T-FF که در شمارنده ها استفاده می شوند استفاده کنیم. این کار به سادگی صورت می گیرد فقط کافی است که پایه های JK هر فیلیپ فلاپ را به هم وصل کنیم تا D-FF ساخته شود.

در این مدار پایه های JK که به هم متصل می باشند به تغذیه وصل می شوند در این صورت با هر لبه ی پایین رونده خروجی D-FF معکوس می شود در این صورت هر چهار فیلیپ فلاپ شمارنده ی صعودی از 0 تا 15 هستند (چون 2 به توان 4 می شود 16 حالت برای فیلیپ فلاپها) و چون می خواهیم این شمارنده ها تا عدد 9 را شمارش کنند، پس باید کاری کنیم که هنگام رسیدن شمارش به عدد باینری 1010 یا همان 10 مبنای دسیمال فیلیپ فلاپ ریست شوند. اگر یک سمت چپ عدد باینری 1010 را D فرض کنیم و یک سمت راست را B فرض کنیم، هنگام شمارش فیلیپ فلاپ از عدد 0 تا 9 همزمان B و D یک نمی شوند پس اگر این دو پایه به یک NAND دو ورودی مثل 7400 وصل شوند و خروجی NAND به پایه های RESET هر چهار فیلیپ فلاپ وصل شود در این صورت وقتی فیلیپ فلاپ عدد صفر تا نه را شمارش می کند چون B≠D می باشد پس خروجی NAND مثبت خواهد بود و وقتی به عدد 10 رسیدیم B=D و در این صورت خروجی NAND صفر می شود و فیلیپ فلاپها ریست خواهند شد.

برای اینکه نتیجه ی شمارش هر چهار فیلیپ فلاپ را مشاهده کنیم (که تا 9 را می شمارند) احتیاج به آی سی 7447 داریم تا نتیجه ی شمارش را بر روی سون سگمنت نشان دهند این کار به سادگی صورت می گیرد، کافی است خروجی فیلیپ فلاپها به ترتیب از چپ به راست به A، B، C و D آی سی 7447 وصل شود و خروجی این آی سی به سون سگمنت وصل شود.

حال چگونه کاری کنیم که مدار فرکانس را در هر 1 ثانیه شمارش کند؟

برای این کار از آی سی 555 استفاده شده است. برای اینکه Duty Cycle در این آی سی 50% باشد، آن را به صورت نقشه ی مدار که مشاهده می کنید وصل می کنیم. یعنی پایه های 4 و 8 این آی سی به مثبت تغذیه وصل می شوند و با مقاومت 4.7 کیلو اهم به پا یه ی 3 وصل می شوند و این پا یه با مقاومت 101 کیلو اهم به پایه های 2 و 6 وصل خواهد شد و پایه ی 2 این آی سی هم با خازن 12 میکرو فاراد به زمین وصل می شود. علت انتخاب مقاومت 101 کیلو اهم و خازن 12 میکرو فاراد این است که 1 ثانیه طول می کشد تا خازن شارژ شود و آی سی را تریگر کند.

هنگامی که یک ثانیه گذشت و خازن شارژ شد، پایه ی خروجی آین آی سی (پایه ی شماره ی 3) برای 1 ثانیه یک می شود. اگر این پایه را به بیس ترانزیستورهایی مانند BF494 متصل کنیم که در فرکانس های بالا هم می تواند کار کند، وقتی خروجی 555 یک است، این ترانزیستور روشن شده و موج ورودی (که در اینجا سینوسی است) را از کلکتور می گیرو و در امیتر با آی سی 40106 به شکل مربعی تبدیل می شود و به کلاک اولین فیلیپ فلاپ وصل می شود

دانلود

 

فرکانس متر بدون میکروکنترلر مدل 2

در این مدار از شمارنده ی 74191 استفاده شده است. این مدار به درستی شبیه سازی نمی شود.

 دانلود

 

استفاده از RAM خارجی برای میکروی AVR با زبان C

در مداراتی که نیاز به محاسبات بیشتر وجود دارد، معمولا RAM داخلی میکرو جوابگو نیست و باید از RAM خارجی استفاده کرد (مثلا استفاده از میکرو برای ساخت تلویزیون با LED)

دانلود

کرنومتر با سون سگمنت و AVR به زبان C

در این مدار با فشردن کلید Start شمارش شروع می شود و تا 99 ثانیه شمارش را انجام می دهد و با زدن کلید Stop شمارش متوقف شده و زمان شمارش شده ثابت می ماند و اگر مجددا کلید Start زده شود، شمارش از نو شروع می شود.

این کرنومتر صدم ثانیه و دهم ثانیه را هم نشان می دهد.

دانلود

 

اسکن صفحه کلید با زبان C و میکروی AVR

در این مدار که در دو مدل با مقاومت و بدون مقاومت می باشد می توانید عدد فشرده شده از صفحه کلید را بر روی نمایشگر LCD مشاهده کنید. از تابع نوشته شده در این یرنامه می توانید برای برنامه های دیگر که نیاز به اسکن صفحه کلید دارند استفاده کنید.

در این برنامه مانند زبان بیسیک اگر هیچ کلیدی فشار داده نشود، تابع صفحه کلید عدد 16 را برمی گرداند.

دانلود

 

را اندازی LCD بدون نیاز به توابع کتابخانه lcd.h به زبان C با AVR

در این مدار یک LCD در مد 8 بیتی با زبان سی راه اندازی می شود.

دانلود

 

ارتباط تک سیمه ی دو میکرو با زبان C و AVR

در این مدار دو میکرو با یک سیم به هم متصل هستند. در حالت عادی میکروی Master از 0 تا 99 را شمرش می کند. اگر تنها  کلید مدار فشرده شود، عدد شمارش شده توسط میکروی اول برای میکروی دوم فرستاده می شود و میکروی دوم ادامه ی شمارش را انجام می دهد.

در ابتدا میکروی Slave منتظر می ماند تا Master اطلاعات را برایش بفرستد و وقتی اطلاعات فرستاده شده ی Master را دریافت کرد، پایه ی ارسال اطلاعات Master ورودی شده و پایه ی ارسال اطلاعات Slave که تا قبل از فشرده شدن کلید، ورودی بود، بعد از دریافت داده خروجی می شود.

در واقع در این مدار بدون نیاز به توابع کتابخانه ای و وقفه های AVR این ارتباط برقرار شده است.

دانلود

 

ارتباط i2c دو میکرو با هم به زبان C و  با AVR

این مدار هم مانند مدار بالا می باشد با این تفاوت که با دو سیم یکی Clock و دیگری Data این کار انجام می شود. برای ارسال ابتدا پایه ی SDA (یا همان Data) را که قبلا در حد 5 ولت بوده صفر می کنیم و سپس کمی صبر کرده (در این مدار 20 میلی ثانیه) و بعد از آن SCL (یا همان Clock) را صفر می کنیم و کمی صبر می کنیم (در اینجا 30 میلی ثانیه) در این صورت میکروی گیرنده می فهمد که اطلاعات را باید دریافت کند.

میکرو ی گیرنده با روی سرکشی (یا Poling) دائما چک می کند که SDA صفر شده است یا نه.

این مدار هم با آی سی درایور سون سگمنت (7448) راه اندازی شده است و هم به روش مکث.

دانلود

 

راه اندازی LCD موبایل مدل 7110  با AVR و زبان C

در این مدار نرم افزار شبیه ساز پروتئوس ال سی دی موبایل مدل 7110 را دارد. این برنامه بسیار گویا می باشد و نیازی به توضیح ندارد (آن را شبیه سازی کنید).

باتغییر جزئی در این مدار می توانید تمام حروف را نشان دهید. برای این کار در انتهای برنامه در حلقه ی while(1) این کار را انجام دهید.

دانلود

 

صفحه کلید موبایل به زبان C و AVR

در این مدار مانند صفحه کلید موبایل با چند بار فشردن کلیدها مثلا کلید 2 ابتدا حرف A و سپس حرف B و سپس حرف C و سپس شما ره ی 2 بر روی نمایشگر ال سی دی نمایش می یابد.

اگر خواستید مقاومت های متصل شده به صفحه کلید را حذف کنید به مدار اسکن صفحه کلید در همین قسمت رجوع کنید.

دانلود

 

تابلوی روان با میکروی AVR و زبان C

در این مدار شما می توانید نوشته ی  میکرو کنترلر های AVR را بر روی نمایشگر نقطه ای  (یا همان Dotmatrix مشاهده کنید)

در این مدار نرا افزار تولید کننده کد تابلوی روان هم قرار دارد.

سوال: Dot Matrix چیست؟ نمایشگر های نقطه ای از LED ساخته می شوند به عنوان مثال نمایشگر نقطه ای 8 در 8 که تعداد 2 عدد از آنها در این مدار آمده است از مجموع 64 LED ساخته می شوند که کنار هم قرار گرفته اند. Dot Matrix ها در دو مدل کاتد مشترک و آند مشترک تولید می شوند که در یک مدل اگر آند را به مثبت و کاتدها (هر Dot Matrix شامل 8 آند و 8 کاتد است چون 8*8=64) را به منفی وصل کنیم، یک ستون روشن می شود و در یک مدل اگر همین کار را انجام دهیم، یک ردیف روشن می شود. در این پروژه از Dot Matrix ستونی استفاده شده است ولی با تغییر کوچکی در نرم ا افزار و همچنین سخت افزار مدار می توانید برای نوع ستونی هم این مدار را بسازید.

دانلود

 

راه اندازی LED های RGB (Red Green Blue) با زبان C و AVR

در این مدار از میکروی Atmega8 استفاده شده است و از تایمر 1 و 2 در مد Fast PWM استفاده شده است با فشردن هرکدام از کلیدها دیوتی سایکل (یعنی نسبت یک بودن ولتاژ به  صفر بودن) کم یا زیاد می شود به طوری که دو کلید برای LED قرمز رنگ، دو کلید برای LED سبز رنگ و دو کلید برای LED آبی رنگ قرار داده شده است که با فشردن کلید ها نور آبی، سبز و قرمز تغییر می کند که شما می توانید با این روش همه ی رنگ ها مثل رنگ زرد، صورتی و... را بسازید.

این مدار به صورت عملی کاملا درست کار می کند ولی درنرم افزار شبیه ساز پروتئوس به درستی کار نمی کند.

دانلود

 

ماشین حساب با میکرو ی AVR و زبان C

در این پروژه علاوه بر چهار عمل اصلی، محاسبه ی سینوس، کسینوس، تانژانت و عکس آنها و لگاریتم هم ممکن است. برای این کار از شش کلید به غیر از Keypad استفاده نمایید.

دانلود

 

فانکشن ژنراتور با میکروی AVR و زبان C

در این مدار شما با فشردن کلید Mode می توانید شکل موج سینوسی، دندان اره ای و مربعی را از خروجی مدار بگیرید و با فشردن کلیدهای F+ و F- فرکانس موج را عوض کنید. این تغییر فرکانس از تایمر استفاده می کند که در مد Fast PWM قرار دارد و این تایمر از صفر تا 255 تغییر می کند که روی LCD هم نشان داده  می شود.

دانلود

 

ولوم دیجیتالی به همراه راه اندازی 6 سون سگمنت فقط با هفت پین از میکروی AVR به زبان C

در این پروژه یک ساعت (که قابل تنظیم است و دارای ثانیه، دقیقه و ساعت می باشد) بر روی 6 سون سگمنت نمایش داده می شود و همچنین ولوم دیجیتالی هم دارد.

دانلود

 

دماسنج با استفاده از سنسور دمای LM35 و میکروی AVR به زبان C

در این پروژه مقدار دما با مبدل آنالوگ به دیجیتال داخلی میکرو قرائت می شود و بر روی ال سی دی و سون سگمنت نمایش می یابد.

دانلود

 

نشان دادن حروف فارسی بر روی ال سی دی کاراکتری با میکروی AVR و زبان C

این مدار با نرم افزار پروتئوس به درستی کار نمی کند ولی به صورت عملی کاملا درست کار می کند.

لازم به ذکر است که آدرس 0x40 در برنامه، همان آدرس شروع CGRAM(Character Generator RAM) می باشد.

دانلود

 

استفاده از تایمر 2 میکروی AVR در مد آسنکرون برای تولید 1 ثانیه به زبان C

در مد آسنکرون باید کریستال ساعت 32768 هرتز به پایه های tosc1 و tosc2 متصل شود.

دانلود

 

پروژه ی بالا با استفاده از تایمر 1 به زبان C

دانلود

 

پروژه ی بالا با استفاده از تایمر 0 به زبان C

دانلود

 

فرکانس متر دیجیتال با میکروی AVR و زبان C

دانلود

 

ساعت دیجیتالی با میکروی 8051

این پروژه خود متشکل از دو پروژه می باشد یک از آنها با زبان C نوشته شده است که ساعت بر روی چهار عدد سون سگمنت نمایش داده می شود. مدل میکروکنترلر در این پروژه AT89C2051 می باشد که 20 پایه دارد و قیمتش حدود 1500 تومان است. فایل PCB این مدار با نرم افزار Protel با پسوند PCB را مشاهده کنید.

پروژه ی دوم هم مانند پروژه ی اول است با این تفاوت که زبان برنامه اسمبلی است و میکروی استفاده شده مدل AT89C52 می باشد که 40 پایه است.

دانلود

 

ساعت دیجیتالی با DS1307 و میکروی AVR

ا کنون مدارات مختلف از ساعت را دیده اید .در این قسمت شما را با نحوه کار با ای سی DS1307 اشنا می کنیم و به شمایاد می دهیم که چگونه بتوانید با این ای س یک ساعت با امکانات فراوان و جالب بسازید . ای سی DS1307 یک RTC می باشدکه مخفف Real time clock می باشد .ازا مکانات این ای سی براتون بگم این ای سی با یک باطری بک آپ ۳ ولتی می تواند تا ۱۰ سال برای شما اطلاعات زیر را در خود بشمارد.

۱:ساعت (شامل ثانیه - دقیقه وساعت ) به دو صورت ۱۲ و ۲۴ ساعت

۲:تاریخ(شامل روز-ماه - سال ) به صورت میلادی که می توان با کد مخصوص که در پست های قبلی داده شده ان را به شمسی تبدیل کرد و همچنین تشخیص سال کبیسه

۳:شمارش روز هفته ( شنبه - ۱ شنبه تا جمعه )

۴:شمارش روز های طی شده از اول سال (البته به صورت میلادی)

این ای سی به وسیله پروتکل I2c می تواند با میکرو ارتباط بر قرار کند.(استفاده از این ای سی بسیار راحت است دوستان دلهره به خود راه ندهند و همچنین که در بازار به خصوص تهران به راحتی یافت می شود.)

این ای سی تمام و کمال کار شمارش را انجام می دهد یعنی بعد از این که ثانیه به ۵۹ رسید سپس ثانیه را ۰ کرده و به مقدار دقیقه یک واحد اضافه می کند تا آخر و میکرو فقط وظیفه خواندن مقدار از این ای سی و نمایش مقادیربر روی ال سی دی را بر عهده دارد.در مداری که برای شما اماده کرده ایم فقط میکرو مقدار ثانیه و دقیقه و ساعت را از این ای سی می خواند و بر روی ال سی دی نشان می دهد و از بقیه امکانات ای سی استفاده نمیکند ( انشالله در اینده یک پروژه کامل با این ای سی را در سایت براتون قرار می دهم که مقدار تاریخ و روز هفته را بخواند.)

در این پروژه از یک ای سی Atmega8 -ال سی دی ۱۶*۲   -  سه عدد کلید برای تنظیم - ای سی Ds1307 - کلید دوحالته استفاده شده است و زبان بر نامه نویس بیسیک می باشد.

یکی از چیز های جالب در این پروژه این است که با تغییر وضعیت کلید دو حالته ساعت شما یک بار زمان را به صورت ۱۲ ساعت و در حالت دیگر به صورت ۲۴ ساعته می شماردو ۳ کلید هر کدام وظیفه تنظیم ثانیه - دقیقه و ساعت را بر عهده دارد.

تغذیه ای سی Ds1307 پنج ولت می باشد که با تغذیه میکرو یکی است و همچنین یک باطری ۳ ولتی به ان وصل می شود که در صورت قطعی تغذیه اصلی مقدار ساعت و… در ای سی Ds1307 شمارش می شود و همچنین باید به این ای سی یک کریستال ، به قول معروف کریستال ساعت ) که فرکانس ان ۳۲.۷۶۸ khz می باشد را متصل نمایید.

دانلود


پروژه ی دماسنج بر روی سون سگمنت با میکروی AVR و زبان Basic

این پروژه دما را بر روی یک نمایشگر هفت قسمتی (7Segment) نشان می دهد.

مقاومت های 330 اهمی در نقشه ی PCB به اشتباه در نقشه ی شماتیک 120K اهم نشان داده شده اند.

در این پروژه از میکرو کنترلر ATMega8 استفاده شده است که باید کریستال 8MHz داخلی آن فعال باشد.

اگر مقدار کریستال داخلی کم باشد، 7Segment به صورت چشمک زن دما را نشان می دهد.

بنابراین در برنامه ی بیسیک مقدار $Crystal = 1000000 را عوض نکنید.

لازم به ذکر است که حدود 3 دقیقه طول می کشد تا دما کاملاً درست نشان داده شود.

مصرف جریان این مدار فوق العاده پایین است بنابراین با یک ترانس 0.1 ولت آمپر به خوبی کار می کند.

ولتاژ ورودی مدار باید از 9 ولت بیشتر و از 20 ولت کمتر باشد.

دانلود

           

پروژه ی فرکانس متر دیجیتال با میکروی AVR و زبان Basic

در این پروژه از یک LCD به عنوان نمایشگر استفاده شده است که ابعاد آن 16*2 می باشد

فرکانس ورودی توسط یک خازن (مثلاً خازن 224) کوپلاژ می شود یعنی قسمت DC آن حذف می گردد تا آسیبی به میکرو کنترلر نرساند.

کریستال میکرو کنترلر بهتر است کریستال 8MHz داخلی باشد.

دانلود

 

پروژه ی لامپ (فلاشر) هوریکانل با میکروی 8051 و فایل HEX

در این پروژه از میکرو کنترلر AT89C52 استفاده شده است که قیمتی در حدود 1500 تومان دارد در این پروژه از 16 عدد LED استفاده شده است که  می توان با هشت حالت چشمک زدن آن را تغییر داد و با دو کلید می توان سرعت چشمک زدن LED ها را تغییر داد.

دانلود

           

پروژه ی فلاشر با میکروکنترلر PIC16F84 و زبان Basic

در این پروژه با هربار فشار دادن یکی از پنج کلید LED ها به صورت های گوناگون خاموش و روشن می شوند.

دانلود

           

تابلوی روان 8 در 40 با میکروی AVR و زبان Basic

در این پروژه از ۵ عدد DOT MATRIX 8*8 استفاده شده است

منبع اصلی این پروژه سایت لاچینی می باشد ولی طراحی PCB در این وبلاگ انجام شده است.

همانطور که قبلا گفته شد، Dot Matrix ها از مجموع چندین LED تشکیل شده اند.

دانلود

           

پروژه ی کلید نوری بدون استفاده از میکرو کنترلر

در اين پروژه از يك آي سي 555 استفاده شده است. اين آي سي مدل CMOS آي سي 555 مي باشد (17555) كه مي تواند ولتاژي تا 16V را تحمل نمايد. در اين پروژه اين آي سي داراي ورودي تريگر با پسماند 2/3 ولتاژ تغذيه مي باشد و داراي يك فيليپ فلاپ داخلي است كه به عنوان عنصر حافظه مي باشد.

خروجي 555 مي تواند جرياني حدود 100mA را تامين كند كه براي راه اندازي يك رله كافي مي باشد وقتي مدار در تاريكي قرار مي گيرد، مقدار مقومت، مقاومت نوري (LDR) افزايش يافته و ولتاژ پيه ي 2 و 6 آي سي 555 بالا مي رود (مقدار اين افزايش ولتاژ به تنظيم رله بستگي دارد)، رله به كار افتاده و بار وصل مي شود لذا بار مي تواند سلفي هم باشد.

رله اي كه در مدار مي باشد مي تواند جرياني تا 10A را ارائه كند و ولتاژ خروجي رله مي تواند تا 220V باشد كه در اين صورت بايد دقت كنيد.

تغذيه ي اين مدار از طريق يك ترانس 15 ولتي از خود برق شهر تامين مي شود و توسط پل ديود يكسو مي شود و آي سي رگولاتور 7812 ولتاژ را در حد 12V ثابت مي كند. خازن 1000µF كه مي تواند ظرفيتش تا 2200µF يا بيشتر افزايش يابد، ولتاژ برق را صاف مي كند. ولتاژ كاري خازنها مي تواند 16V باشد ولي بهتر است اين ولتاژ 25V باشد تا اطمينان حاصل شود كه خازنها نمي سوزند.

برای استفاده از روش لامینت برای ظهور فیبر مدار چاپی به قسمت میکرو کنترلر در این وبلاگ بروید.

دانلود

           

پروژه ی دماسنج با میکروی PIC  با زبان Basic

در این پروژه از آی سی دماسنج DS1621 استفاده شده است.

در صورت افزایش بیش از حد دما از حد تنظیم شده، LED خروجی روشن می شو (بجای LED می توان هر وسیله ی دیگری به کمک رله قرار داد).

دانلود

 

پروژه ی دماسنج با سنسور LM335 و زبان Basic

دانلود


پروژه ی قفل رمز پیشرفته با میکروی AVR و زبان Basic

 

دانلود


پروژه های بیشتر

برای پروژه های بیشتر می توانید به قسمت Sampeles در نرم افزار Proteuse مراجعه کنید.

و یا به سایت های زیر مراجعه کنید. مطالب این سایت ها صد درصد تست شده نمی باشد و ممکن است بعضی از پروژه ها کار نکنند:

www.ir-micro.com

www.eca.ir

www.sepahan-e.com

www.kavirelectronic.ir

www.yazdkit.com

www.banielectronic.blogfa.com

+ نوشته شده در  پنجشنبه 1387/05/10ساعت 18:13  توسط محمد رضا بیگی  |